Apteekkipalvelut

Lääkeneuvonta

Pyrimme toimittamaan lääkkeenne ripeästi unohtamatta lääkkeiden käytön opastusta. Panostamme henkilökuntamme ammattitaitoon ja lääkeneuvontaan jatkuvalla koulutuksella. Kerromme teille myös kela-korvauksista, sekä pyrimme löytämään teille kannattavimmat yhdellä kertaa ostettavat lääkemäärät. Meiltä voitte rohkeasti kysyä kaikista lääkitykseenne liittyvistä asioista.

Reseptien uusinta

Sähköiset reseptit ja lääkeostot apteekista näkyvät Omakannassa 2,5 vuotta siitä päivästä, kun reseptit on kirjoitettu. Uusimispyynnön tekeminen apteekissa on maksullista. Tästä pääsette tarkastamaan ja uusimaan itse reseptinne www.kanta.fi

Koneellinen annosjakelu

Tarjoamme asiakkaillemme myös koneellista annosjakelupalvelua. Koneellisessa annosjakelupalvelussa tarkistetaan asiakkaan lääkkeiden yhteensopivuus. Palvelussa apteekki toimittaa asiakkaan säännöllisesti käyttämät lääkkeet kerta-annospusseissa kahden viikon erissä. Asiakas saa joka kerta annospussiensa mukana ajan tasalla olevan lääkityskortin. Apteekkimme tilaa lääkkeet annospusseihin pakattuna Espoonlahden apteekilta, joka toimii ns. sopimusvalmistusapteekkina. Annosjakelusta lisää toimittajamme Pharmaservicen sivuilta, www.anja.fi.

Kela

Pidäthän Kela-kortin (sairausvakuutuskortin) mukanasi asioidessasi apteekissa, tällöin saat lääkkeistäsi mahdollisen Kela-korvauksen heti apteekissa. Kela-kortista selviävät myös mm. oikeutesi lääkkeiden erityiskorvauksiin.

Kaikkia lääkärin reseptillä määräämiä lääkkeitä Kela ei korvaa, esim. monet silmä- ja korvatipat asiakas joutuu maksamaan kokonaan itse. Kelan vuosittainen alkuomavastuu on 50 euroa, mikä tarkoittaa että asiakas joutuu maksamaan Kela-korvattavista lääkkeistä ensin itse tuon summan ja vasta sen jälkeen Kela alkaa korvaamaan lääkkeitä. Kelan kattokorvaussumma on 572 euroa (2019). Mikäli tämä summa Kela-korvattavien lääkkeiden osalta ylittyy jo kesken kalenterivuotta, asiakas maksaa loppuvuoden aikana korvattavista lääkkeistään vain omavastuuosan 2,50 euroa / lääke.